Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30
Vijesti i najave / Vijesti / Kultura / Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine

Kultura

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine

PETAK 07. U 18 sati
Otvorenje izložbe slika Senaida Buljubašića

NEDJELJA 09. u 20 sati 
BOX TEATAR: “Zlatne rukavice“ Igraju: Alen Čelić, Ivan Ćaćić, Giulio Settimo i Peđa Gvozdić
.....Predstava prikazuje univerzalnu priču o sportskoj borbi kao metafori života. Tematizira se put ka uspjehu uz neizbježne sportske i životne krize kroz životnu priču boksača. Predstava se u ponedjeljak 10.listopada izvodi za učenike osnovnih i srednjih škola

PETAK 14. u 20 sati
PLANET ART: komedija „Tko je ovdje lud“
Igraju: Natalija Đorđević i Marko Torjanac
.....Zabavna, duhovita i pomalo introspektivna priča o klinici i njezinim korisnicima. Kroz šest povezanih 'psihoterapeutskih' jednočinki u kojima glumci igraju razne uloge, predstava nas pita 'što znači biti normalan' upoznajući nas s nizom karaktera, situacija i pitanja prepoznatljivih iz svakodnevnog života. Uz dobru zabavu, ova predstava nudi i neke odgovore ostavljajući nas s pitanjem o današnjem svijetu - 'tko je, zaista, ovdje lud?'.

PETAK 21. U 21 sat
BURLESQUE CABARET SHOW Ludi show Burlesque, Pin Upa, Cabareta i Stand Upa!
.....Večer provokativne burlesque, pin upa, striptiza i humora koji pomiče granice. Uz posebnu gošću iz Irske - Burlesque kraljicu Sade O'Sapphic, ovu večer začinit će i stand up komičari Andrea Andrassy i Goran Furjan!Svi izvođači biti će u sexy burlesque odjeći! Voditeljica večeri Marina Orsag! Ulaznice se mogu kupiti u KAZALIŠNOJ KAVANI po cijeni od 60 kn (u cijenu je uključena i konzumacija pića po želji)

NEDJELJA 23. u 20 sati
Komedija „Vrtlar“ redatelja Dražena Ferenčine

PETAK 28.u 18 sati
.....Lutkarska predstava za djecu i mlade „Postolar i vrag“ nastala po motivima legendarne poeme Augusta Šenoe o vrijednom čovjeku, koji pod teretom teškog života, radi dobrobiti svoje obitelji, sklapa ugovor s vragom. U predstavi sudjeluju 4 glumca lutkara.
U prijepodnevnim satima predstava se izvodi za učenike osnovnih škola.


GOSTOVANJA:

SUBOTA 01. u 19,30
“Vrtlar“ u Virovitici

 SUBOTA 22. u 20 sati
“Vrtlar“ u Beogradu

 PONEDJELJAK 24. u 20 sati
“Vrtlar“ sudjeluje na Festivalu PROLOG u Sisku


Početak rada na novoj predstavi - J. B. Moliere: “Umišljeni bolesnik” adaptacija i režija Damir Mađarić
Igraju: Robert Ugrina, Tatjana Bertok Zupković, Maja Lučić, Vladimir Andrić i Ivan Ćaćić

PREMIJERA: 08.12.2011.god.
.....“Umišljeni bolesnik” je komedija s pucanjem, pjevanjem i plesom, a nastala po želji kralja ili da se kralj zabavi! Međutim, ovu predstavu koja ismijava liječnike, kralj nije vidio jer je Molier umro od tuberkuloze pluća. Umišljeni bolesnik osim sto se sprda sa onodobnim medicinskim neznanjem govori i
o Arganu, egoisticnom malom tiraninu koji svoje osobno ja nameće cijeloj obitelji a time i svijetu u cjelini.Argan glumi,cijeli njegov život su laž i gluma.
U nedjelju, 02.10. počinje sa radom plesni studio za djecu. Više informacija na 032 338 752.
Program je planiran u dobroj namjeri. Ako dođe do izmjena, molimo da ih uvažite. Blagajna kazališta posluje od ponedjeljka do petka od 09 do 14 sati te sat vremena prije početka predstave. Rezervirane ulaznice moraju se podići dan prije izvođenja predstave.

NOVOST: ulaznice se mogu kupiti i u novo otvorenoj Kazališnoj kavani

Sve dodatne informacije možete dobiti na 032 338 752 ili 032 338 751 te pogledati na web stranici kazališta : www.kazaliste-vinkovci.hr

Ostale vijesti

Ponedeljak, 02.11.2015

Polaganje vijenaca nevinim žrtvama povodom dana Svih Svetih

Dana 31. listopada 2015. u organizaciji Povijesnog i športskog društva Hrvatski sokol Vinkovci, vijence su položili i svijeće zapalili u ime Grada Vinkovaca gradonačelnik dr. Mladen Karlić i zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić, Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak,  izaslanstva Povijesnog i športskog društva "Hrvatski sokol" Vinkovci i Udruge "Vinkovački šokački rodovi", te Vukovarsko-srijemske županije.

Ponedeljak, 26.10.2015

21. DANI JOSIPA I IVANA KOZARCA

Od 22. do 24. listopada 2015. godine u Vinkovcima su se održali „21. Dani Josipa i Ivana Kozarca“,  tradicijska kulturna manifestacija posvećena hrvatskim književnicima Josipu i Ivanu Kozarcu.

Utorak, 20.10.2015

Župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić posjetili Dom zdravlja Vinkovci

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem, posjetio je danas Dom zdravlja Vinkovci, gdje ih je dočekao ravnatelj Petar Kulić, sa svojim suradnicima, te ih upoznao s poslovanjem i aktivnostima koji se provode u Domu zdravlja Vinkovci.

Petak, 16.10.2015

Održano Javno izlaganje o prijedlogu Idejnog rješenja rekonstrukcije i adaptacije crkve sv. Ilije na Meraji

U velikoj gradskoj vijećnici dana 16. listopada 2015. godine s početkom u 11:00h održano je Javno izlaganje o prijedlogu Idejnog rješenja rekonstrukcije i adaptacije crkve sv. Ilije na Meraji.
Izlaganje su vodili autor Idejnog rješenja Tomislav Ćurković, dipl. ing. arh., pročelnica Konzervatorskog odjela u Vukovaru Zdenka Predrijevac, dipl. ing. građ., i dr.sc. Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Korisni linkovi

E-usluge

Multimedija