Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30
Vijesti i najave / Vijesti / Događanja / 13 susret Dječjih vijeća Hrvatske će se održati 8. i 9. rujna 2017. godine.

Događanja

13 susret Dječjih vijeća Hrvatske će se održati 8. i 9. rujna 2017. godine.

13 susret Dječjih vijeća Hrvatske će se održati 8. i 9. rujna 2017. godine. Otvorenje Susreta će se održati u prostoru Gradske vijećnice Grada Vinkovaca, Bana Jelačića 1, a započet će 8. rujna 2017. godine u 11 sati.
Domaćini ovogodišnjeg 13. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske su Grad Vinkovci, Dječje gradsko vijeće Grada Vinkovaca i Društvo Naša djeca Vinkovci uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Vinkovce.
Na ovogodišnjem Susretu se očekuje sudjelovanje 50-ak djece-vijećnika i voditelja Dječjih vijeća iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Gospića, Jastrebarskog, Koprivnice, Ogulina, Opatije, Osijeka, Pregrade, Rovinja, Tuhelja, Varaždina, Velike Gorice, Vinkovaca i Zaboka.
Na Susretu bit će predstavljeni i Naj-projekti Dječjih vijeća za 2017. godinu na teme 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj kampanje UN-a, koju u Hrvatskoj provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s gradovima i općinama u okviru akciju „Gradovi i općine-prijatelji djece.
U okviru 13. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske bit će održane i radionice za djecu i odrasle na teme o partnerstvu i komunikaciji Dječjih vijeća i lokalnih zajednica, dječjoj participaciji, održivim zajednicama te kreativne i radionice za djecu.
Dan prije 13. Susreta Dječjih vijeća, 7.9. u Hotelu „Slavonija“, održat će se konferencija pod nazivom "Uloga lokalnih zajednica u ostvarivanju prava djeteta"  gdje će se poseban naglasak staviti na osamnaest godina Akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“, akcije koja je uvrštena sve strateške dokumente u Republici Hrvatskoj kao i o važnosti ranog odgoja i obrazovanja djece. Ova će konferencija okupiti 80-ak vodećih domaćih znanstvenika i stručnjaka u području skrbi o djeci, predstavnike lokalnih uprava i regionalnih samouprava iz cijele Hrvatske te organizacija i ustanova koje pridonose ostvarivanju dječjih prava na lokalnim razinama.
U okviru konferencije održat će se i Seminar za osnivače i voditelje Dječjih vijeća u gradovima i općinama.
Polaznici seminara iz gradova i općina, budući voditelji Dječjih gradskih i općinskih vijeća upoznat će se primjerima dobre prakse rada Dječjih vijeća Opatije i Dječjeg vijeća grada Vinkovaca te će dobiti informacije o Konvenciju UN-a o pravima djeteta, tome kako osnovati i započeti rad Dječjeg vijeća, izraditi program rada i provoditi radionice s djecom na teme dječjih prava i dječje participacije, naučiti više o održivim lokalnim zajednicama te će povećati svoja znanja o  akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“.
Programi aktivnog dječjeg sudjelovanja „Dječjom participacijom za svijet po mjeri djeteta“ Saveza DND verificirani su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ostale vijesti

Petak, 30.03.2018

Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području grada Vinkovaca u vrijeme uskrsnih blagdana

Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području grada Vinkovaca u vrijeme uskrsnih blagdana

Ponedeljak, 19.02.2018

22. Sajam zdravlja

Zadovoljstvo nam je pozdraviti Vas i pozvati na 22. Sajam zdravlja, s međunarodnim sudjelovanjem, u Vinkovcima od 20. do 22. travnja 2018. godine, kako bismo zajedno prikazali i promovirali primjere iz svog područja rada koji doprinose unapređenju zdravlja i kvalitete života.

Utorak, 05.12.2017

OBAVIJEST UMIROVLJENICIMA GRADA VINKOVACA

OBAVIJEST UMIROVLJENICIMA GRADA VINKOVACA

Utorak, 05.12.2017

Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane naknade umirovljenicima povodom kršćanskog blagdana Božića

Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane naknade umirovljenicima povodom kršćanskog blagdana Božića

Korisni linkovi

E-usluge

Multimedija