Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30
Vijesti i najave / Vijesti / Događanja / Partnerski sporazum o izgradnji ''Buba Bara'' potpisan u vinkovačkoj Bubamari

Događanja

Partnerski sporazum o izgradnji ''Buba Bara'' potpisan u vinkovačkoj Bubamari

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci potpisan je Partnerski sporazum između Udruge, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije za izgradnju 'Buba Bara''
-Potpisali smo Partnerski sporazum o izgradnji Buba Bara, odnosno jednog od oblika socijalnog poduzetništva koje je u našoj županiji i na državnoj razini rijedak. Potpisivanje partnerskog sporazuma pretpostavlja zajednički rad na idejama koje je plasirala naša Bubamara. Mislim da će rezultati ovog partnerstva biti na obostranu korist osobama s invaliditetom i Udruzi ''Bubamara'' kao dokaz da vrijedimo. Sve osobe s invaliditetom mogu i trebaju biti korisni članovi društva, a vjerujem lokalnoj upravi, našoj županiji i našem gradu na čast i ponos što se nešto kvalitetno i vrijedno izrodilo u našoj županiji i gradu Vinkovcima. Nama sada predstoji onaj tehnički dio to je izrada dokumentacije i sami radovi,  a osigurano je za sada oko 2 milijuna kuna.Želimo kroz Buba Bar osigurati osobama s invaliditetom koji žele, znaju, hoće i mogu pravo na rad, rekao je Tomislav Velić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci.
Ivan Bosančić zamjenik vinkovačkog gradonačelnika istaknuo je kako se ovim potpisivanjem Partnerskog sporazuma obavezuju sve tri strane da se projekt izvuče do kraja.
-Vinkovci i Bubamara krenuli su projekt o izgradnji Buba Bara, drago nam je da se Vukovarsko-srijemska županija odlučila krenuti zajedno s nama kako bi se dovršila zamisao oko izgradnje Buba Bara u Vinkovcima. Uspjeli smo zajedno s Bubamarom ostvariti određena financijska sredstva iz Europskih fondova, stoga vjerujem da će uskoro naš Buba Bar biti realiziran na radost svih članova Bubamare, te tako kroz Buba Bar ostvariti svoj prvi posao u Vinkovcima, rekao je Bosančić.
Prema riječima Bože Galića, župana vukovarsko-srijemskog vinkovačka Udruga osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci zasigurno je primjer dobrog i kvalitetnog rada.
-Nisam očekivao da će jedna ustanova kao Bubamara ostvariti toliko uspješnih projekata, više sam to očekivao od naših razvojnih Agencija. Mi ćemo kao Vukovarsko-srijemska županija nastaviti suradnju s Bubamarom i pomoći u skladu s našim mogućnostima, istaknuo je Galić
Partnerski sporazum uime Vukovarsko-srijemske županije potpisao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić,  uime Grada Vinkovaca , zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić, te uime Udruge osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci, predsjednik Udruge Tomislav Velić.

Izvor: http://cibalia.info/index.php?option=com_content&view=article&id=5130%3Apartnerski-sporazum-o-izgradnji-buba-bara-potpisan-u-vinkovackoj-bubamari&catid=87%3Avijesti-2&Itemid=467

Ostale vijesti

Nedelja, 06.08.2017

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Gradskom groblju u Vinkovcima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Gradskom groblju u Vinkovcima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Petak, 21.07.2017

DAN GRADA VINKOVACA

Povodom Dana Grada Vinkovaca i blagdana sv. Ilije, zaštitnika grada, u nazočnosti brojnih uzvanika u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" Vinkovci održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Petak, 14.07.2017

Razvoj poslovne infrastrukture

Gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić danas je u Ministarstvu  gospodarstva, poduzetništva i obrta prisustvovao dodjeli Odluka o financiranju u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga za shemu dodjele bespovratnih sredstava „Razvoj poslovne infrastrukture“ kojim je osigurano 380 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Petak, 14.07.2017

Zdenac vučedolskog ljevača bakra

U pješačkoj zoni Grada Vinkovca otkriven je spomenik prapovijesnim naseljenicima Vinkovaca iz doba vučedolske kulture, Zdenac vučedolskog ljevača bakra.

Korisni linkovi

E-usluge

Multimedija