Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Događanja

Ponedeljak, 10.10.2011

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12 Organizatori DORF '12 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj i tako sudjeluju na ovom u nas jedinstvenom festivalu.
Festival osim projekcija filmova organizira i popratne sadržaje: izložbe, promocije knjiga, koncerte i radionice.

Četvrtak, 06.10.2011

JAVNI POZIV ZA UPIS I UPLATU DIONICA  HNK CIBALIA

JAVNI POZIV ZA UPIS I UPLATU DIONICA  HNK CIBALIAPozivaju se svi članovi HNK CIBALIA Vinkovci na upis i uplatu dionica u drugi upisni krug.
Drugi upisni krug traje od 2 do 16 listopada 2011. godine.

Srijeda, 05.10.2011

Čestitka za međunarodni dan učitelja

Čestitka za međunarodni dan učitelja Ovim putem želimo svim učiteljicama i učiteljima Grada Vinkovaca čestitati njihov dan – međunarodni dan učitelja, 5. listopada.
Učitelji rade jedan od najodgovornijih i najtežih poslova koji itekako utječe na sutrašnjicu i društvo.

Ponedeljak, 03.10.2011

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine

Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine Program Vinkovačkog kazališta za listopad 2011. godine
BOX TEATAR: “Zlatne rukavice“ Igraju: Alen Čelić, Ivan Ćaćić, Giulio Settimo i Peđa Gvozdić
.....Predstava prikazuje univerzalnu priču o sportskoj borbi kao metafori života. Tematizira se put ka uspjehu uz neizbježne sportske i životne krize kroz životnu priču boksača. Predstava se u ponedjeljak 10.listopada izvodi za učenike osnovnih i srednjih škola
PLANET ART: komedija „Tko je ovdje lud“
.....Zabavna, duhovita i pomalo introspektivna priča o klinici i njezinim korisnicima. Kroz šest povezanih 'psihoterapeutskih' jednočinki u kojima glumci igraju razne uloge, predstava nas pita 'što znači biti normalan' upoznajući nas s nizom karaktera, situacija i pitanja prepoznatljivih iz svakodnevnog života. Uz dobru zabavu, ova predstava nudi i neke odgovore ostavljajući nas s pitanjem o današnjem svijetu - 'tko je, zaista, ovdje lud?'.

Srijeda, 28.09.2011

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada

Međunarodni dan glazbe, 1. listopada Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada, ove će godine biti obilježen i u Hrvatskoj.
Institut hrvatske glazbe (IHG), udruga koju su radi promocije glazbe i glazbenika osnovali skladatelji, izvođači i nakladnici u Hrvatskoj, prvi put sudjeluje u velikoj svjetskoj muzikalnoj obitelji.
U petak 30.9. i subotu 1.10. u zagrebačkom Međunarodnom centru za usluge u kulturi organiziran je program obilježavanja Dana za sve male i velike ljubitelje glazbe.

Srijeda, 21.09.2011

Sajam cjeloživotnog učenja u Vinkovcima 10. i 12. rujna 2011.

Sajam cjeloživotnog učenja u Vinkovcima 10. i 12. rujna 2011.Pučko otvoreno učilište Vinkovci u suradnji s Gradom Vinkovci, a u sklopu ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja organizirao je Sajam cjeloživotnog učenja u predvorju hotela Slavonija u Vinkovcima, 10. i 12. rujna 2011. godine. Sajam su u subotu svečano otvorili mr. Mandica Sanković, dipl. ing. arh., Berislav Božanović, prof.,  i Jelena Božanović, prof., koji su u svojim pozdravnim riječima imali zajednički motiv, a to je pokušati približiti pojam cjeloživotnog učenja svima onima koji misle kako to nije za njih ili kako nemaju sredstava i mogućnosti. Cilj Sajma bio je predstaviti mogućnosti cjeloživotnog učenja za građane, njihovu raznolikost i dostupnost na području Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Utorak, 20.09.2011

Digitalne zbirke službenih publikacija namijenjene djeci i mladima

Digitalne zbirke službenih publikacija namijenjene djeci i mladimaPredstavljanje odabranih digitalnih zbirki službenih publikacija namijenjenih djeci i mladima. Međunarodne organizacije, europske udruge i vlade razvijenih država svijeta izrađuju digitalne zbirke službenih publikacija i državnih informacija namijenjene djeci i mladima. Takve su digitalne zbirke obrazovne naravi, dostupne na više jezika, sadržajno raznolike, a omogućuju korištenje različitim uzrastima. Imaju također posebne sadržaje za djecu i učitelje.

Ponedeljak, 12.09.2011

Mario Alilović odnio zlato na svjetskom prvenstvu

Mario Alilović odnio zlato na svjetskom prvenstvuAlilović je utrci na 30 kilometara slavio s rezultatom jedan sat, 11 minuta i šest sekundi. Srebro je pripalo Španjolcu Orozanu Aitoru, a brončani je Francuz Quemtin Aubage. U istoj disciplini naš drugi biciklist Gracijano Turčinović zauzeo je 19. mjesto.

Subota, 10.09.2011

46. VINKOVAČKE JESENI

46. VINKOVAČKE JESENI Sva raskoš, bogatstvo i ljepota izvornih slavonskih običaja, nošnji, kulturne baštine i sve ono čime se Vinkovčani već desetljećima diče ponovo je izloženo cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, koja ovih dana ima prigodu biti dio tradicije.
Od samog početka, u „Jeseni“ je utkano ono najbolje u Vinkovcima, gradu folklora, glumaca, pjesnika, utkana je slavonska duša, šarm ulica i trgova, gizdavost lipicanaca, bogatstvo običaja i prelijepih nošnji. One su potvrda ljepote ove ravnice, želja da se od zaborava sačuva bogatstvo narodnog stvaralaštva.

Ponedeljak, 05.09.2011

Hip-Hop na Orionu 3

Hip-Hop na Orionu 3Kako je projekt Hip-Hop na Orionu zamišljen kao urbani spektakl i kao takav predstavlja jedan „urbani skok“ u svom tom moru folklornih skupina unutar manifestacije Vinkovačkih Jeseni tako će to ove godine i biti.

Utorak, 30.08.2011

46. Vinkovačke jeseni započinje 9. rujna a završavaju 18. rujna.

46. Vinkovačke jeseni započinje 9. rujna a završavaju 18. rujna. Vinkovačke jeseni započinje 9. rujna sa Folklornim večerima na kojima će se predstaviti pedesetak folklornih skupina sa područja Vukovarsko - srijemske županije. Folklorne večeri, koje se uvijek održavaju prije Svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni, uvedene su u manifestaciju 1972. godine kada su prvo nastupale samo skupine iz općine Vinkovci, da bi s godinama prerasle u županijsku smotru natjecateljskog karaktera. Kako bi Vinkovačke jeseni bile zanimljive svim uzrastima, uveden je i program posebno namijenjen djeci - "Dječje vinkovačke jeseni" - mimohod i nastup dječjih skupina te Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina na kojima nastupaju skupine sa područja drugih županija.

Utorak, 30.08.2011

FORKED - Forum kulture i edukacije

FORKED - Forum kulture i edukacijeU školu Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se održava na nivou cijele države od 08.09. do 15.09.2011. godine u Vinkovcima će se održati jednodnevna manifestacija pod nazivom FORKED - Foruma kulture i edukacije.
Prateći tradiciju održavanja Tjedna cjeloživotnog učenja u svijetu i u Europi, Agencija za strukovno obrazovanje odraslih, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, peti put organizira Tjedan, promičući i tako kulturu učenja u Republici Hrvatskoj.
Na ovaj se načinu, a u suradnji s tijelima državne uprave, socijalnim partnerima, lokalnom zajednicom i ostalim organizacijama, želi dodatno motivirati građane za sudjelovanje u sjeloživotnom učenju.

Ponedeljak, 29.08.2011

Predstava vinkovačkog kazališta „Sluškinje“ na 14. Art Trema Festu Ruma, Srbija (24. – 27. 08. 2011.) proglašene najboljom predstavom

Predstava vinkovačkog kazališta „Sluškinje“ na 14. Art Trema Festu Ruma, Srbija (24. – 27. 08. 2011.) proglašene najboljom predstavomOd 24. do 27. kolovoza 2011. u Rumi je održana Velika ljetna trema u okviru "14. Art Trema Festa"."Art Trema Fest" (kazališna revija europske multikulturalne akcije; pozivni festival autorskih projekata) sastoji se od "Velike treme" - natjecateljski program (strane i domaće predstave) i "Male treme" (programi za djecu i mlade), a prateći program činile su izložbe, gostujući festivali DORF i "Vivisect Fest“ - putujući festival o ljudskim pravima, uz video projekcije, performanse, radionice, tribine, revije i međunarodni volonterski "art kamp".

Četvrtak, 25.08.2011

NEKA ODRASLI  ČUJU I TVOJ GLAS - UČINI NAŠ GRAD  BOLJIM ZA DJECU

NEKA ODRASLI  ČUJU I TVOJ GLAS - UČINI NAŠ GRAD  BOLJIM ZA DJECU Kandidirati se na izborima za Dječje gradsko vijeće mogu svi učenici i učenice s prebivalištem u Vinkovcima, a koji pohađaju V. VI. I VII. razrede svih osnovnih škola na području grada Vinkovaca ( OŠ A.G.MATOŠA, OŠ BARTOLA KAŠIĆA, OŠ JOSIPA KOZARCA, OŠ IVANA GORANA KOVAČIĆA, OŠ VLADIMIRA NAZORA, OŠ IVANA MAŽURANIĆA, OŠ NIKOLE TESLE I OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA JOSIPA RUNJANINA). Svaka škola birat će po dva predstavnika/ce u Dječje vijeće na vrijeme od dvije godine.

Četvrtak, 25.08.2011

Slavonski strip crtači (69 autora)

Slavonski strip crtači (69 autora)U suradnji udruge ljubitelja stripova Stripos, Grada Vinkovaca, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Foto Kluba Vinkovci i Ministarstva kulture Republike Hrvatske održava se izložba