Grad Vinkovci  337-200 ¦ Bana Jelačića 1, ¦ OIB:67648791479 ¦ MB:02588200 ¦ IBAN: HR4023400091 848700005 Radno vrijeme: pon-pet 7:30-15:30

Događanja

Utorak, 29.11.2011

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Agencija za mobilnost i programe Europske unijeAgencija za mobilnost i programe Europske unije je agencija Vlade Republike Hrvatske, koja je osnovana s ciljem provedbe dva najveća programa Europske unije u području obrazovanja – Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu

Četvrtak, 24.11.2011

Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa "Scrinia Slavonica"

Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa Povodom 65. obljetnice osnutka Gradskog muzeja Vinkovci i desetljeća znanstvenog časopisa "Scrinia Slavonica" Gradski muzej Vinkovci i Hrvatski institut za povijest - podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje pozivaju Vas na promociju 11. broja časopisa „Scrinia Slavonica“

Četvrtak, 24.11.2011

"Tko se igra, taj se voli" 

Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i Županija Vukovarsko-srijemska uz pomoć Športskog saveza invalida grada Vinkovaca, Udruge za osobe s invaliditetom „Bubamara“ Sportskog kluba „Baloo“ Vinkovci
PU Vukovarsko-srijemske organiziraju  prema projektu Hrvatskog paraolimpijskog odbora provođenje programskih aktivnosti  Paraolimpijskog školskog dana  u O.Š. Ivan Goran Kovačić Vinkovci dana 25. studenog 2011. godine.

Ponedeljak, 14.11.2011

Dječji vijećnici u prelogu

Dječji vijećnici u prelogu Vijećnici novoosnovanog Dječjeg gradskog vijeća  Grada Vinkovaca, koji su bili zainteresirani i prijavili se,  u organizaciji Grada Vinkovaca, Gradskog koordinacijskog odbora Akcije, u suradnji s gradskim Crvenim križem i Društvom Naša Djeca Vinkovci, u  subotu su posjetili grad Prelog.

Ponedeljak, 14.11.2011

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci - Mjesec hrvatske knjige 2011. Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Ivana Kiefera Helina "RISANJE CRTE" koja govori o povijesnom razvoju vrsta umjetnosti i elemenata izraza.

Petak, 11.11.2011

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ Vinkovci

5 GODINA UDRUGE LJUBITELJA FILMA „RARE“ VinkovciUdruga ljubitelja filma RARE započela je sa radom 2006. godine i kratak pogled unazad čini nas ponosnima i zadovoljnim do sada učinjenim. Pokrenuli smo Festival dokumentarnih rock filmova DORF, koji je u ovih 5 godina gostovao u 49 gradova u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, BiH, Češkoj, Njemačkoj i promovirao ovaj zanimljiv podžanr dokumentarnog filma na zadovoljstvo publike, autora i medija. Brojne projekcije, koncerti, izložbe, radionice, promocije knjiga i još zanimljivija druženja napravili su svojevrstan vinkovački kulturni brand, festival čije se svako novo izdanje nestrpljivo iščekuje. Osim toga, prije 2 godine pokrenuli smo i program EDIT, za učenike osnovnih i srednjih škola, kojim promoviramo filmsku umjetnost i nove medije. Zajedno sa Otvorenim univerzitetom Subotica provodimo projekt Crossovers, financiran iz pretpristupnih fondova IPA Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

Srijeda, 09.11.2011

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaru

Projekt VIOR – Inovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma - poziv za sudjelovanje na seminaruInovativni management i pra-povijesne znamenitosti u ponudi kontinentalnog turizma dana 10.-11., i 17. studenoga (četvrtak/petak) 2011. godine,u hostelu PLUS, u ulici Ivana Gundulića 39 u Vinkovcima.

Petak, 04.11.2011

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

Mjesec hrvatske knjige 2011. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci Zar zaista ne vole se ljudi?
. . . . . . . . . . . . . . . . 
A ja mirno patim život i onda stihove snujem.
Zar čini mi se da ništa ne vidim 
i ne čujem osim 
kako klasje diše 
i šuma miriše 
i onda kao i da mene nema više...
(Miroslav S. Mađer)

Srijeda, 02.11.2011

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.

Advent u Slavoniji i Srijemu od 17.12.2011 - 18.12.2011 godine u organizaciji putničke agencije POLET d.o.o.Doček grupe, sa vodičem odlazak u obilazak grada Vinkovaca: pješice do gotičke crkve svetog Ilije na Meraji  iz 14. st. kao i do barokne gradske jezgre - obilazak Vinkovačkog gradskog muzeja (obilazak arheološkog i etnološkog postava; upoznavanje sa najstarijim kalendarom na europskom tlu - vučedolskim Orionom, tumačenje grba grada Vinkovaca, tumačenje o carevima i antičkoj povijesti grada …), posjet baroknoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, odlazak u posjet gradskoj knjižnici (postoji od 1875., najteže stradala knjižnica u Domovinskom ratu - uz kratku prezentaciju ravnateljice knjižnice). Smještaj u hotel, kratki odmor. Večera u hotelu oko 18 sati. Odlazak u posjet Božićnom sajmu u pješačkoj zoni kao i posjet PAVILJONU VIOR (vidi napomenu), slobodno vrijeme za razgled i kupovinu suvenira, promatranje neba profesionalnim teleskopom i sl. Prema želji grupe - moguć kasni noćni provod uz tamburašku glazbu na Sajmu ili odlazak u disco Vanilla Club. Noćenje u hotelu.

Petak, 28.10.2011

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici

Obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj uliciŽelimo Vas obavijestiti da su obnovljeni raspelo i drveni križ u Bosutskoj ulici (ulica prema novoj brani). Ovom prilikom zahvaljujemo se gosp. Antunu Požega, koji je i inicirao obnovu. U obnovi su sudjelovali gosp. Antun Požega, Gradski muzej Vinkovci, Spačva Vinkovci, Dalekovod Vinkovci, župa sv. Ćirila i Metoda (župnik Tomislav Korov), akademski slikar Siniša Simon (vodio umjetnički dio)  i Grad Vinkovci – Upravni odjel društvenih djelatnosti.

Utorak, 25.10.2011

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije

Godina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemijeGodina 2011. proglašena je Međunarodnom godinom kemije, pod jedinstvenim sloganom „Kemija – naš život, naša budućnost“, a kojom se želi u okviru UN-ovog Desetljeća obrazovanja za održivi razvoj proslaviti na svjetskoj razini sva postignuća kemije i njezin doprinos blagostanju čovječanstva.

Srijeda, 19.10.2011

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU HRVATSKA-SRBIJA”U utorak 18. listopada 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu „Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija“, koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS.

Ponedeljak, 17.10.2011

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova

Predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pozivam Vas na predstavljanje zbirki poezija nagrađivanog vinkovačkog pjesnika Franje Nagulova.

Četvrtak, 13.10.2011

"IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS" I "POZDRAV JESENI"

4. listopada djeca DV "Stribor" i DV "Pčelica" išla su u sklopu provedbe projekta "IMAM PRAVO DA SE ČUJE I MOJ GLAS". 5. listopada sva vrtička djeca Centra za predškolski odgoj sudjelovala su u obilježavanju Dječjeg tjedna na izletu u Kunjevačkoj šumi pod nazivom "POZDRAV JESENI"

Ponedeljak, 10.10.2011

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12

Natječaj za šesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF '12 Organizatori DORF '12 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj i tako sudjeluju na ovom u nas jedinstvenom festivalu.
Festival osim projekcija filmova organizira i popratne sadržaje: izložbe, promocije knjiga, koncerte i radionice.